O familie din Chicago, Statele Unite, a aflat recent ca, uneori, un caine pierdut poate fi regasit si dupa o vreme indelungata, chiar si opt ani, relateaza marti DPA.

Cand Tina Anderson a primit un telefon, saptamana trecuta, si a fost intrebata daca si-a pierdut cainele, aceasta a raspuns ca animalul ei este bine, in bucatarie. Insa, cand a fost intrebata daca numele cainelui este Shaggy, Anderson a recunoscut ca a fost atat de socata incat aproape a scapat telefonul.

Shaggy disparuse din curtea din spatele casei familiei Andersons in urma cu peste opt ani, eveniment care a declansat o operatiune disperata de cautare, insa fara succes, scrie Agerpres.

Shaggy, o corcitura de Yorkshire Terrier si Cocker Spaniel, a fost predat la 6 ianuarie la un departament de politie din Chicago. Initial, nu a fost identificat un microcip, iar fotografia lui a fost publicata in galeria cu animale fara stapan a unei fundatii condusa de locotenent de politie John Garrido si de sotia sa, Anna.

Insa, la o scanare ulterioara, s-a dovedit ca Shaggy avea microcip, doar ca acesta nu se mai afla in zona in care se implanteaza de obicei aceste dispozitive. Astfel, salvatorii sai au putut lua legatura cu familia Anderson. ''Toate microcipurile sunt de obicei inserate intre omoplati, pe spatele cainelui. Unele dintre cele mai vechi se deplaseaza'', a explicat Garrido.

Tina Anderson a declarat ca atat ea cat si membrii familiei sunt inca uluiti ca si-au regasit patrupedul, care are in prezent 12 ani. Pierderea cainelui a fost ''precum rapirea unui copil, ca si cum un membru al familiei dispare'', a spus Anderson.

Nu se stie unde a fost Shaggy in ultimii opt ani, insa Anderson banuieste ca dupa ce a fugit din curtea familiei sale a fost gasit de altcineva si pastrat pana cand a scapat din nou sau a fost abandonat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.