Presedintele american, Donald Trump, a avertizat regimul iranian impotriva unui "alt masacru al manifestantilor pasnici"", referindu-se la miscarea de contestare care a avut loc in tara in noiembrie, transmite AFP.

"Nu poate fi un alt masacru al manifestantilor pasnici si nici intreruperea internetului. Lumea priveste", a scris pe Twitter liderul de la Casa Alba.

Mai multe sute de studenti s-au adunat sambata seara la Teheran, ca raspuns la invitatia de a aduce un omagiu cele 176 de victime ale Boeingului ucrainean, in majoritate iranieni si canadieni, printre care cu doua cetatenii, doborat "din greseala" miercuri de o racheta iraniana.

Manifestatiile care au izbucnit la jumatatea lui noiembrie in Iran pentru a protesta fata de cresterea semnificativa a pretului la benzina au facut peste 300 de morti, potrivit ONG-ului Amnesty International.

Accesul la internet a fost intrerupt in mai multe randuri, in special dupa apelurile la comemorare lansate pe retelele sociale, la o luna dupa manifestatii, scrie Agerpres.

"Bravului popor iranian, care sufera de mult timp: sunt alaturi de voi de la inceputul presedintiei mele si administratia mea va continua sa fie alaturi de voi", a scris pe Twitter sambata Donald Trump, in engleza si persana. "Urmarim indeaproape manifestatiile voastre si curajul vostru ne inspira", a adaugat el.

In 2009, zeci de mii de persoane au manifestat impotriva contestatei realegeri a presedintelui populist si ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad.

Aceste proteste au fost reprimate violent de fortele de securitate, reaminteste AFP.

Citeste si:
Proteste violente în Grecia, după accidentul feroviar devastator
Proteste violente în Grecia,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.