Presedintele Donald Trump sustine ca Statele Unite ar urma sa riposteze rapid, "poate intr-o maniera disproportionata", in cazul in care Iranul loveste orice tinta sau cetatean american.

"Aceste postari media vor servi drept notificare catre Congresul Statelor Unite; in cazul in care Iranul va lovi orice persoana sau tinta apartinand Statelor Unite, SUA vor raspunde rapid si complet, poate intr-o maniera disproportionata. O astfel de notificare nu este necesara, dar este totusi facuta!", a scris Donald Trump pe Twitter.

Generalul Soleimani, comandantul Fortei Al-Quds, era insarcinat cu operatiunile desfasurate de Gardienii Revolutiei in afara Iranului si superviza gruparile sustinute de Iran in Siria si Irak, arata digi24.ro.

Intr-un comunicat difuzat dupa atac de catre Departamentul american de Stat se mentioneaza ca Soleimani si Forta Al-Quds au provocat ''moartea a sute de americani si de membri ai coalitiei, plus alte mii de raniti''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.