Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata in Filipine in timpul trecerii taifunului Phanfone in ziua de Craciun, potrivit primelor informatii obtinute joi de la autoritatile locale, transmite AFP.

Autoritatea nationala pentru gestionarea dezastrelor naturale a informat despre acest prim bilant care priveste centrul arhipelagului.

Taifunul care a lovit marti seara zona de coasta din centrul tarii a provocat daune importante, distrugand case si inundand sate.

In aceasta tara majoritar catolica, zeci de mii de oameni au fost nevoiti sa isi petreaca Ajunul si ziua de Craciun in adaposturi sau departe de propriile locuinte.

Conexiunile de feribot si mai multe zboruri au fost anulate.

Desi mai putin puternic, Phanfone a urmat aceeasi traiectorie ca Haiyan, cel mai devastator taifun inregistrat in Filipine si care a ucis mai mult de 7.300 de persoane in 2013, afectand in mod deosebit orasul Tacloban.

Taifunul Phanfone, a carui intensitate este in scadere, se indeparta joi de coastele Filipinelor, potrivit Centrului de prognoza meteo Weather Philippines, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.