Cel putin 43 de persoane au decedat duminica din cauza unui incendiu izbucnit intr-o fabrica din capitala Indiei, New Delhi, transmite dpa.

Saisprezece oameni care au inhalat fum sau au suferit arsuri sunt tratati in mai multe spitale din zona capitalei indiene, potrivit politiei indiene.

Majoritatea celor decedati erau muncitori care dormeau la diferite niveluri ale cladirii cu patru etaje, a mentionat seful politiei din New Delhi, MS Randhawa.

''Peste 60 de persoane au fost scoase afara, 43 dintre ele au murit mai ales din cauza inhalarii de fum toxic. Exista o mare cantitate de material plastic inflamabil si hartie in fabrica si de aceea s-a produs mult fum toxic. Doi politisti si doi pompieri au fost si ei afectati si se afla in spital'', a spus Randhawa.

Cele mai multe dintre victime erau muncitori originari din statele indiene Bihar si Uttar Pradesh, a precizat ministrul indian pentru dezvoltare urbana, Hardeep Puri, care s-a deplasat la locul incidentului.

Accidentele si incendiile sunt frecvente in India, unde standardele de siguranta sunt adesea ignorate.

In luna septembrie, cel putin 13 persoane au murit si 64 au fost ranite in urma unor explozii la o uzina de produse chimice din vestul tarii. Alte 17 persoane au decedat in luna februarie din cauza unui incendiu intr-un hotel din New Delhi, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.