O femeie din Utah, un stat conservator din vestul Statelor Unite, risca sa fie condamnata la inchisoare si sa fie inscrisa intr-un registru al delincventilor sexuali dupa ce s-a plimbat topless in locuinta sa in fata copiilor sotului ei, informeaza AFP.

Tilli Buchanan, in varsta de 27 de ani, lucra alaturi de sotul ei in garajul lor din Salt Lake City, iar hainele lor s-au murdarit din cauza varului desprins din tavan si de pe peretii incintei, potrivit unei scrisori adresate Procurorului general din Utah de avocatul cuplului, David Lane, consultata sambata de jurnalistii de la AFP.

Cei doi adulti s-au dezbracat pana in talie si au continuat sa munceasca in garaj pana cand cei trei copii ai barbatului, cu varste de noua, 10 si 13 ani, au iesit din casa si au vazut-o pe mama lor vitrega cu sanii goi. Tanara femeie le-a spus atunci ca ea se considera o feminista si ca daca tatal lor poate sa se plimbe cu torsul gol, atunci nu exista niciun motiv pentru ca ea sa nu poata sa faca acelasi lucru.

Potrivit Salt Lake Tribune, Politia a aflat despre acest incident atunci cand Serviciile sociale americane au inceput sa ii intervieveze pe cei trei copii intr-o ancheta care nu avea nicio legatura cu mama lor vitrega. Insa mama biologica a copiilor a informat autoritatile in legatura cu acest incident, pe care il considera "alarmant", scrie Agerpres.

Tilli Buchanan este vizata de trei capete de acuzare pentru "indecenta in fata unui copil", delict care poate sa atraga o condamnare de pana la un an de inchisoare si includerea pentru o perioada de 10 ani in registrul delincventilor sexuali din statul Utah. Avocatul ei a cerut Procuraturii sa renunte la anchetarea clientei sale, estimand ca legea din acest stat american este anticonstitutionala.

"Doar pentru ca Tilli Buchanan este o femeie, torsul ei gol este considerat intrinsec pornografic si pervers, in timp ce torsul gol al sotului ei este considerat un simbol al fortei si al mandriei", a declarat avocatul in aceeasi scrisoare.

"Ea este anchetata doar din cauza sexului ei", a adaugat avocatul, subliniind ca drepturile civile ale clientei sale au fost astfel incalcate.

O hotarare judecatoreasca in aceasta speta va fi pronuntata peste cateva luni.

Citeste si:
Andreea Tonciu, desființată de fani din cauza pozelor editate în...
Andreea Tonciu, desființată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.