Realitatea intrece fictiunea in statul american Arkansas, unde doi profesori de chimie au fost arestati pentru ca fabricau metamfetamina, asemenea personajului Walter White din celebrul serial ''Breaking Bad'', informeaza AFP. 

Bradley Rowland (40 de ani) si Terry Bateman (45 de ani) au fost arestati vineri in urma unei anchete initiate de sectia de politie a universitatii la care acestia erau angajati, se precizeaza intr-un comunicat succint al biroului serifului din comitatul Clark.

O cladire a Universitatii Henderson, din oraselul Arkadelphia, a fost inchis pe 8 octombrie din cauza unui "miros chimic nedeterminat", a precizat pentru AFP Tina Hall, purtatoarea de cuvant a universitatii.

"Primele analize au pus in evidenta, intr-unul dintre laboratoare, niveluri ridicate de clorura de benzil'', o substanta care poate fi folosita la fabricarea metamfetaminei.

Cladirea a ramas inchisa pana pe 29 octombrie, timp in care au fost efectuate "lucrari de decontaminare", a precizat Hall.

"Securitatea elevilor nostri si a personalului este o prioritate si continuam sa colaboram cu autoritatile", a adaugat aceasta.

Terry Bateman si Bradley Rowland, profesori asociati de chimie, au fost concediati pe 11 octombrie cu titlu preventiv. Potrivit presei locale, acestia munceau de zece ani, respectiv cinci ani la Universitatea Henderson.

Incidentul aduce minte inevitabil de serialul ''Breaking Bad'', in care un profesor de chimie, interpretat de Bryan Cranston, incepe sa produca metamfetamina pentru a asigura viitorul financiar al familiei dupa ce a fost diagnosticat cu cancer.

Intr-un articol aparut in 2014 in revista universitatii, Bradley Rowland s-a declarat atunci un admirator al serialului, scrie Agrepres.

"A avut o abordare corecta din punct de vedere stiintific si a starnit interesul tinerei generatii pentru chimie", marturisea acesta. "A reprezentat o publicitate formidabila (pentru aceasta disciplina)".

Citeste si:
Profesorii sunt principala problemă a sistemului de educație din...
Profesorii sunt principala...

Ca o ironie a sortii, articolul respectiv se intitula ''Heisenberg de la Henderson'', Heisenberg fiind pseudonimul protagonistului din ''Breaking Bad''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.