Printre cele mai neobisnuite obiecte cu care britanicii au solicitat sa fie ingropati se numara mancarea chinezeasca, o proteza de picior si un faras, potrivit unui sondaj efectuat in Marea Britanie, citat luni de Press Association.

O analiza realizata de Co-op Funeralcare a relevat si alte solicitari neobisnuite din partea britanicilor, precum un costum ''Vrajitorul din Oz'', o vioara si un set de pantofi de clovn.

Una din persoane dintre cei 4.000 de adulti inclusi in sondajul Co-op a declarat ca s-a decis deja in privinta lucrurilor care doresc sa ii insoteasca in sicriu.

Peste o jumatate dintre respondenti vor fotografii, una din patru persoane doreste un ursulet de plus, iar una din zece a optat pentru o sticla cu bautura preferata.

Unii dintre cei care au participat la sondaj au declarat ca ar dori sa aiba in cosciug o lanterna.

''Plasarea unor obiecte in sicrie este un obicei care dateaza de secole, insa ceea ce observam acum este o schimbare in ceea ce priveste numarul oamenilor care aleg exact ce obiecte personale doresc sa fie ingropate alaturi de ei. Uneori, aceste obiecte au valoare sentimentala, precum scrisori de dragoste, fotografii sau verighete. Altii aleg lucruri specifice care ii fac pe oameni sa rada, cum ar fi mancarea chinezeasca'', a declarat David Collingwood, director de servicii funerare in cadrul Co-op. Aceste obiecte ''pot fi adevarate subiecte de discutie pentru cei ramasi in urma'', a adaugat el.

Co-op a alcatuit un clasament cu cele mai neobisnuite zece obiecte cu care britanicii au solicitat sa fie inmormantati. Acestea sunt: mancarea chinezeasca, o proteza de picior, un telefon mobil, un costum ''Vrajitorul din Oz'', o vioara, o pereche de pantofi de clovn, un set de schiuri, un catalog Argos, o chitara si o placinta cu carne de porc, scrie Agerpres.

In primavara, Co-op Funeralcare a dezvaluit topul celor mai populare melodii la inmormantarile din Marea Britanie. Melodia ''My Way'' a lui Frank Sinatra a condus acest clasament, urmata de ''Time To Say Goodbye'' de Andrea Bocelli si Sarah Brightman, si de ''Over The Rainbow'' de Eva Cassidy, potrivit unui sondaj la care au participat 2.000 de adulti. Piesele proaspat intrate in acest an sunt ''Supermarket Flowers'' de Ed Sheeran si ''You Raise Me Up'' de Westlife. In premiera, pe primele zece pozitii ale clasamentului din acest an nu s-au regasit piese traditionale de inmormantare.

Citeste si:
Mare parte din britanici regretă că au ieșit din UE. Decizia a fost...
Mare parte din britanici...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.