Un ucigas din statul american Missouri, care fusese programat la moarte, avusese executia amanata pentru ca avea o problema de sanatate ce i-ar fi putut provoca o moarte in chinuri. In ciuda protestelor activistilor pentru drepturile omului, acesta a fost executat cateva ore mai tarziu fata de data programarii initiale.

In 1996 Russell „Rusty” Bucklew o impusca mortal pe fosta sa prietena si pe partenerul ei, insa nu inainte de a o fi rapit si violat pe femeie. Acesta incercase sa il omoare si pe fiul de sase ani al concubinului femeii, dar nu a reusit, noteaza Adevarul.

Marti, ar fi trebuit sa i se administreze injectia letala, pentru crima, rapire si viol, dar mai multi militanti pentru drepturile omului au cerut amanarea pedepsei. Principalul argument invocat de cei care protestau era acela ca Russell suferea de hemangiom cavernos, care dusese la dezvoltarea de tumori pline de sange in craniu si gat. Condamnatul ar fi riscat sa se sufoce, iar Uniunea Libertatilor Civile din America s-a grabit sa catalogheze moartea lui ca fiind "una dintre cele mai groaznice din istoria SUA."

In ciuda solicitarilor pentru a fi salvat, Russel Bucklew a fost executat. Acesta a fost declarat mort si nu s-au observat semne ca ar fi avut de suferit, conform Associated Press.

Executia lui Russell Bucklew a fost prima din statul Missouri, din ianuarie 2017.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.