Dupa ce i s-au gasit 13.5 tone de aur in casa si o suma impresionanta in conturi, un politician chinez a fost acuzat de mita. In varsta de 58 de ani. Zhang Qi a fost demis din functia pe care o ocupa si este anchetat, titreaza Daily Mail.

Oficialul Zhang Qi este un lider comunist cu o functie extrem de puternica. Acesta este suspectat si anchetat acum pentru mita, dupa ce s-ar fi gasit in locuinta lui aur in cantitate de 13.5 tone si 36,9 miliarde bani cash. Aurul a fost evaluat la 639 de milioane de dolari.

Lingourile de aur au fost descoperite in urma unui raid al politiei, de inspectorii anticoruptie, la inceputul lunii. Zhang Qi mai este banuit si ca ar fi primit mai multe vile de lux ca spaga pentru a asigura diverse servicii si avantaje unor persoane. Daca se dovedeste ca cifrele privind sumele de care barbatul dispune sunt reale, acesta ar fi mai bogat decat Jack Ma, cel mai bogat chinez, conform Forbes.

Zhang a fost secretarul Comitetului Partidului Comunist din Haikou, capitala provinciei Hainan, cu o populatie de aproximativ noua milioane de oameni, inca din 1983. Din punct de vedere politic, aceasta avea putere egala cu a primarului orasului, fiind de asemenea membru al Comisiei Permanente a orasului. Autoritatea de supraveghere a coruptiei a anuntat printr-o declaratie ca Zhang Qi a incalcat legea si disciplina si este supus unor cercetari, fiind cel de-al 17-lea oficial investigat pentru coruptie in China, de la inceputul lui 2019.

Exista o inregistrare cu captura din casa barbatului, care a circulat in reteaua media, dar a fost cenzurata in China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.