Candidatul independent Mircea Diaconu si-a depus, sambata, candidatura la alegerile prezidentiale, el afirmand la sediul Biroului Electoral Central ca apelul sau catre "cei care mai cred in romanism" este de refacere a sperantei, a increderii "in noi si viitorul nostru".

"Apelul meu este sa incercam pe cat posibil sa refacem speranta, increderea in noi si viitorul nostru, cei care mai cred in romanism, oriunde s-ar afla. Din fericire, avem o sansa, ultima, depinde cati vom fi", a afirmat Diaconu la sediul BEC.

Potrivit acestuia, alegerile nu trebuie sa fie eminamente politice.

"E profund gresit, pentru ca un presedinte nu e de stanga, nu e de dreapta, un presedinte e al tuturor romanilor, de la stanga la dreapta si al oricui. Un presedinte trebuie sa aiba dialog cu absolut orice cetatean, de la puscariasi pana la academicieni, cu toata lumea", a precizat Diaconu, mentionand ca a depus peste 400.000 de semnaturi.

Diaconu, sustinut de ALDE si de Pro Romania

El a explicat ca este sustinut de ALDE si Pro Romania prin alianta electorala "Un om", ai carei copresedinti sunt Norica Nicolai si Sorin Cimpeanu.

"Aceste doua partide, la nivel de lider si de intreg, au inteles ca e vorba, in Presedintie, de o neutralitate obligatorie si un nepartizanat", a spus el.

Intrebat care este cel mai slab candidat din aceasta campanie, Diaconu a spus ca Dan Barna, pentru ca e "subtire". "Cred ca cel mai slab e domnul Barna, care e subtire", a precizat Diaconu.

Mircea Diaconu a venit insotit de Norica Nicolai si Sorin Cimpeanu, reprezentantii Aliantei electorale Pro Romania-ALDE, precum si de cateva zeci de simpatizanti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.