Amploarea traficului sexual pe care magnatul Jeffrey Epstein il desfasura la New York, unde erau vizate scolile de balet, a iesit la lumina in urma unor documente depuse in justitie vizand averea sa, dupa ce magnatul american a fost gasit spanzurat in celula sa luna trecuta, relateaza EFE.

In aceste documente se arata ca Epstein atragea adolescente pentru a le implica in activitatile sale de exploatare sexuala in Florida si ca folosea de asemenea o retea de recrutare de pe langa studiourile de balet newyorkeze, pentru a implica tinere in activitatile sale de prostitutie, potrivit ziarului New York Times.

Acuzat de agresiune sexuala asupra unor minore in 2008 in Florida, Jeffrey Epstein a fost arestat si pus sub acuzare in 2019, la inceputul lunii iulie, pentru ca a organizat, timp de mai multi ani, o retea formata din zeci de tinere, cu care a intretinut raporturi sexuale in multe dintre proprietatile sale, in special in Manhattan si Florida.

Magnatul american a fost gasit mort la 10 august in celula sa dintr-o inchisoare newyorkeza, rezultatele autopsiei confirmand ipoteza sinuciderii prin spanzurare.

Victimele sale prezumtive sustin ca Epstein a profitat de lumea ermetica a dansului, unde balerinele au incredere in colegele lor pentru a obtine oportunitati de munca si mentin in secret aceste sfaturi, scrie Agerpres.

Ziarul New York Times citeaza mai multe victime, printre care si Liza, care asigura ca a fost recrutata in 2002, cand avea 17 ani de o colega de la clasele de balet, care a intrebat-o daca este de acord sa ofere cursuri particulare de dans unui bogatas pe nume Jeffrey Epstein si ca a acceptat, considerand ca era o oportunitate de munca.

Totusi, potrivit plangerii depusa de tanara in justitie, dupa ce a ajuns la vila magnatului acesta i-a cerut Lisei sa-i faca un masaj, dupa care a agresat-o sexual. Din marturisire reiese ca daca fata nu ar fi fost de acord cariera ei s-ar fi incheiat.

Potrivit ziarului, documentele depuse in justitie vizeaza actiuni legale impotriva patrimoniului lui Epstein si a opt companii care l-au ajutat pe magnat in activitatile sale de exploatare sexuala.

Avocatii lui Epstein au refuzat sa comenteze plangerile si au subliniat ca nimeni nu l-a mai acuzat pe finantist de abuzuri asupra unor minore dupa condamnarea sa din 2008 in Florida.

Citeste si:
Un jandarm si iubita lui, acuzati ca au exploatat doua adolescente...
Un jandarm si iubita lui,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.