Un avion de pasageri care efectua o cursa pe ruta Budapesta - Reykjavik a fost fortat sa faca o aterizare de urgenta in Norvegia din cauza unui pasager turbulent, a declarat politia norvegiana, citata de DPA, respingand speculatiile despre posibila tentativa de deturnare a aeronavei.

Potrivit The Sun, barbatul a incercat sa patrunda cu forta in cabina de pilotaj.

"Un pasager sexagenar a fost scos din avion", a declarat pe Twitter politia din orasul norvegian Stavanger (vest), precizand ca niciun pasager sau membru al echipajului nu a fost ranit, scrie Agerpres.

Rapoartele initiale sugereaza ca barbatul era in stare de ebrietate, insa purtatorul de cuvant al politiei din Stavanger, Jon Dagsland, a precizat ca pasagerul a declarat oamenilor legii ca a luat medicamente si nu-si aminteste nimic despre incident.

Barbatul, un cetatean islandez, urmeaza sa fie supus unui examen medical.

Incidentul nu a fost tratat ca o tentativa de deturnare a avionului, insa pasagerul turbulent ar putea fi anchetat pentru nerespectarea ordinelor pilotului, a completat purtatorul de cuvant al politiei.

Aeronava Wizz Air, cu circa 200 de persoane la bord, a decolat ulterior de pe Aeroportul Sola, din apropiere de Stavanger, cu destinatia Reykjavik.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.