Un membru al congregatiei de la centrul islamic al-Noor de langa Oslo a fost ranit sambata, dupa ce un barbat inarmat a deschis focul in interiorul moscheii, informeaza Reuters. Suspectul a fost arestat.

Victima este un musulman in varsta de 75 de ani, a precizat liderul comunitatii, Irfan Mushtaq. El a mai declarat canalului de televiziune TV2 ca atacatorul, care purta echipament de protectie antiglont si casca si avea asupra sa doua pusti si un pistol, a trecut printr-o usa de sticla si a inceput sa traga.

Credinciosii din moschee au reusit sa il imobilizeze pe tragator inainte de sosirea fortelor de ordine. Este vorba de "un tanar alb" care pare sa fi actionat singur, a comunicat ulterior politia, scrie Agerpres.

Moscheea vizata de atac a luat anul acesta masuri suplimentare de securitate, dupa masacrul cu peste 50 de victime din Noua Zeelanda, comis de un extremist de dreapta.

In 2011, Anders Behring Breivik, un norvegian cu convingeri naziste si anti-musulmane, a ucis 77 de oameni, majoritatea adolescenti dintr-o tabara pentru tineret; atacul sau ramane cel mai atroce din Norvegia, pe timp de pace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.