Actorul american Richard Gere a adus vineri alimente pe nava umanitara Open Arms, care asteapta autorizatia pentru a debarca in port cei 121 migranti salvati din Marea Mediterana in urma cu o saptamana, relateaza EFE.

ONG spaniol a publicat imagini in care poate fi vazut actorul si activistul american, casatorit cu femeia de afaceri spaniola Alejandra Silva, aducand mancare si provizii pe nava umanitara.

Starul american a adus pachete cu mancare, apa si fructe migrantilor salvati din apele marii si echipajului Open Arms.

Nava umanitara asteapta de saptamana trecuta in apropiere de insula italiana Lampedusa, in apele internationale, sa-i fie indicat un port pentru a-i debarca in siguranta pe cei 121 de migranti salvati in doua operatiuni separate.

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, care a inchis porturile ONG-urilor acuzandu-le ca favorizeaza imigratia ilegala, a insistat sa nu-i fie permis accesul navei umanitare in apele italiene.

Migrantii aflati la bord sunt "responsabilitatea directa" a Madridului, a spus el.

In Spania, orasul Valencia s-a oferit sa primeasca ambarcatiunea, iar comunitatea Extremadura este de acord sa colaboreze la primirea migrantilor.

Totusi, autoritatile spaniole au interzis Open Arms sa reia operatiunile de salvare a barcilor aflate in pericol, limitandu-i activitatea, la 4 iulie Marina Mercante a avertizat ca ii va impune amenzi de pana la 900.000 de euro daca incalca aceasta dispozitie, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.