O scena ce pare normala, copii care se joaca in balansoare, este una neobisnuita intr-un alt context. Asta pentru ca la granita dintre Mexic si America s-au montat balansoare unde se joaca cei situati de cele doua parti ale granitei, intr-o incercare de a atrage atentia asupra situatiei, noteaza CNN

Locul de joaca a fost improvizat de doi barbati. Acestia au plasat de-o parte si de alta a granitei marcata de stalpi de otel, cea care separa America de Mexic, mai multe balansoare.

Cei responsabil sunt Ronald Rael, profesor de arhitectura la Universitatea din California si Virginia San Fratello, profesor de design la Universitatea din San Jose. Acestia l-au numit "Teeter-Totter Wall" si spun ca era gandit de mai mult timp.

In anul 2009, cei doi au gandit conceptul pentru a demonstra inutilitatea acestor ziduri propuse ulterior de Donald Trump. Dupa zece ani, conceptul lor a devenit realitate. Barbatii au transportat balansoarele, impreuna cu o echipa, la granita, iar ulterior persoanele de pe fiecare parte au venit sa se joaca impreuna, intr-un act de unitate.

Intr-o postare pe Instagram, Rael a spus ca evenimentul a fost "plin de veselie, incantare si cu alinare la linia de frontiera." Acesta a mai completat: "zidul a devenit un punct de referinta pentru relatiile SUA-Mexico, iar copiii si adultii au fost uniti in mod semnificativ de ambele parti cu recunoasterea faptului ca actiunile care se desfasoara pe o parte au o consecinta directa pe cealalta parte."

One of the most incredible experiences of my and @vasfsf’s career bringing to life the conceptual drawings of the Teetertotter Wall from 2009 in an event filled with joy, excitement, and togetherness at the borderwall. The wall became a literal fulcrum for U.S. - Mexico relations and children and adults were connected in meaningful ways on both sides with the recognition that the actions that take place on one side have a direct consequence on the other side. Amazing thanks to everyone who made this event possible like Omar Rios @colectivo.chopeke for collaborating with us, the guys at Taller Herrería in #CiudadJuarez for their fine craftsmanship, @anateresafernandez for encouragement and support, and everyone who showed up on both sides including the beautiful families from Colonia Anapra, and @kerrydoyle2010, @kateggreen , @ersela_kripa , @stphn_mllr , @wakawaffles, @chris_inabox and many others (you know who you are). #raelsanfratello #borderwallasarchitecture

Citeste si:
Ilinca Vandici, vacanță de coșmar în Mexic: „Îl roagă în fiecare zi...
Ilinca Vandici, vacanță de...

A post shared by Ronald Rael (@rrael) on


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.