Doi frati din Australia, care au refuzat sa plateasca impozitul pe venit pe motiv ca aceasta impunere ''contravine vointei lui Dumnezeu'', au fost obligati sa achite peste 2,3 milioane de dolari australieni (1,6 milioane de dolari americani) dupa ce un judecator a dispus ca Biblia nu mentioneaza ''sa nu platesti impozit'', relateaza joi DPA.

Fanny Alida Beerepoot si fratele sau, Rembertus Cornelis Beerepoot, au refuzat sa plateasca impozit pe venit incepand din anul 2011 pe motiv ca achitarea taxelor catre stat ar insemna nesupunerea fata de Dumnezeu, a notat joi presa locala.

Cei doi, misionari crestini, au comparut saptamana aceasta la Curtea Suprema din Tasmania din capitala statului, Hobart, dupa ce s-a constatat ca datoreaza aproape 930.000 de dolari sub forma de impozit pe venit neachitat si cheltuieli cumulate, conform Australian Associated Press.

In documentele inaintate instantei, fratele a sustinut ca legislatia privind obligatia de achitare a impozitului contravine legii ''Atotputernicului Dumnezeu'', a notat postul australian ABC.

''Proprietatea este investita de Dumnezeul Atotputernic si El este cel pe care il slujim", a spus el argumentand ca "legea Atotputernicului Dumnezeu este legea suprema pe acest pamant".

''Daca nu puteti sa-mi gasiti un pasaj in scriptura sau evanghelie care sustine ''sa nu platesti impozit'', atunci, vedeti voi, am dificultati in gasirea unui punct de plecare", a declarat judecatorul Stephen Holt.

Judecatorul a precizat ca la o cautare pe Google a descoperit relatarea in care Iisus pe spune discipolilor sai ''dati Cezarului ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu'', scrie Agerpres.

Cei doi au fost obligati sa plateasca impreuna 2,3 milioane de dolari statului australian.

Judecatorul a mentionat ca cei doi aveau o convingere ''sincera si reala'' si nu invocasera acest motiv pentru a evita responsabilitatile fiscale. ''Insa, dupa parerea mea, Biblia precizeaza efectiv faptul ca problemele civile si legile lui Dumnezeu opereaza in doua sfere diferite'', a declarat el.

Citeste si:
Larisă Udilă a dat cărțile pe față. Cât au plătit ea și Nicole...
Larisă Udilă a dat cărțile pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.