Twitter filtreaza, incepand de marti, mesajele care contin discurs instigator la ura referitor la apartenenta religioasa, incercand sa extinda astfel lupta impotriva mesajelor agresive publicate pe retelele de socializare, potrivit AFP.

Intr-un document publicat pe blogul companiei, Twitter a precizat ca va sterge mesajele care "dezumanizeaza persoanele pe baza apartenentei religioase", dupa ce existenta unor astfel de mesaje ii va fi semnalata, scrie Agerpres.

Compania precizeaza ca mesajele publicate anterior zilei de marti si raportate vor fi de asemenea eliminate, dar nu vor fi insotite de suspendarea contului, din moment ce au fost publicate inainte de inasprirea regulilor.

Twitter nu precizeaza in schimb in articolul de pe blog daca tweeturile publicate dupa inasprirea regulilor vor fi insotite de suspendarea contului persoanei care a postat mesajul.

Pentru a-si ilustra decizia, reteaua de socializare a oferit mai multe exemple de sintagme pe care le considera dezumanizante la adresa unei religii precum "dezgustator" si "animale murdare".

Twitter s-a angajat intr-o miscare mai ampla de lupta impotriva limbajului urii pe platforma sa. Compania condusa de Jack Dorsey a anuntat recent masuri impotriva mesajelor liderilor politici care incita la violenta sau la ura.

Potrivit expertilor, masura ar fi orientata impotriva mesajelor frenetice postate de Donald Trump pe Twitter

Reteaua de socializare are, de altfel, reguli clare de in ceea ce priveste tweeturile care incita la violenta impotriva unui individ sau a unei comunitati, cele care glorifica actele teroriste sau hartuiesc o anumita persoana.

Asemenea Facebook si altor retele de socializare, Twitter este acuzat frecvent ca nu a luat suficiente masuri pentru a lupta impotriva discursului urii. Compania incearca, cu dificultate, sa impace acest obiectiv cu mentinerea caracterului deschis al platformelor de acest tip.

Citeste si:
Soția lui Mihai Petre, secretul unui trup de invidiat la 41 de ani....
Soția lui Mihai Petre,...

Presedintele american, foarte critic la adresa Twitter si Facebook, pe care le acuza deseori de inclinatii de stanga, urmeaza sa gazduiasca joi un "summit pe tema retelelor de socializare" la Casa Alba, la care nu vor participa principalii jucatori din acest domeniu, ci conservatorii cei mai critici la adresa companiilor din Silicon Valley.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.