Un cetatean ucrainean a fost retinut pentru 24 de ore pentru savarsirea infractiunilor de trafic international de droguri de mare risc si trafic intern de droguri de mare risc, dupa ce a fost prins pe Aeroportul "Henri Coanda" ca transporta cocaina in stomac, au informat DIICOT si IGPF.

In cursul zilei de duminica, ucraineanul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile, scrie Agerpres.

Potrivit uni comunicat transmis de IGPF, politistii de frontiera si lucratorii vamali din cadrul PPF Henri Coanda au depistat un cetatean ucrainean care a incercat sa introduca in tara 18 capsule ce contineau aproximativ 143 de grame de cocaina, ingerate in stomac.

Este vorba despre un tanar de 27 de ani, cetatean ucrainean, care ingerase, in Brazilia, 18 capsule cu cocaina ce contineau in total aproximativ 143 de grame de cocaina, cu scopul de a le preda membrilor unei retele infractionale ce actiona pe teritoriul tarii sale. In schimbul acestui "serviciu", tanarul ar fi primit 500 de euro, precizeaza sursa citata.

Cel in cauza a fost depistat la data de 26 iunie a.c., pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti, el calatorind din directia Sao Paolo, via Barcelona.

Barbatul intentiona sa tranziteze Romania, cu destinatia Ucraina

In baza unei analize de risc, efectuate de politisti de frontiera, a fost selectat pentru control specific antidrog. Chiar daca la controlul bagajelor nu au fost identificate droguri ascunse, pasagerul a fost examinat si cu aparatul X Ray din dotarea Politiei de Frontiera, fiind observate, in stomacul barbatului, 18 casete cu substanta, se arata in comunicatul transmis de IGPF.

Dupa acel moment, s-a solicitat sprijin de specialitate de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate - Serviciul Antidrog, din cadrul Politiei Romane si s-a luat decizia sesizarii DIICOT - Structura Centrala, de catre Politia de Frontiera, intrucat existau suspiciuni rezonabile ca pasagerul transporta, in corp, capsule ce contin droguri.

Cetateanul ucrainean a fost dus intr-o unitate spitaliceasca din Capitala, sub escorta, in vederea aplicarii unor proceduri medicale care sa conduca la eliminarea capsulelor cu droguri din organism.

Citeste si:
Gastric sleeve: Ce presupune operația de micșorare a stomacului
Gastric sleeve: Ce presupune...

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de DIICOT, in urma analizei de laborator, substanta din capsule a reactionat pozitiv ca fiind cocaina, cantitatea totala depistata fiind de 143 grame.

Dupa externare, acesta a fost retinut pentru 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic ilicit international de droguri de mare risc.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari, cu sprijinul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate - Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Structura Centrala, pentru savarsirea infractiunii de trafic ilicit international de droguri de mare risc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.