Grupul italian Prada, specializat in industria produselor de lux, a anuntat luni ca se va lansa la randul sau in domeniul reciclarii plasticului prin intermediul proiectului unei game de posete care utilizeaza un tip de nailon obtinut din deseuri recuperate din oceane, informeaza AFP.

Dupa ce a anuntat luna trecuta ca va renunta la blanurile naturale, Prada va lansa Re-Nylon, un proiect care reprezinta pentru acest grup "un pas suplimentar catre dezvoltarea durabila", a precizat compania italiana intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

Posetele astfel obtinute reprezinta rodul unei colaborari intre Prada si compania Aquafil, care produce Econyl, un fir de nailon fabricat "pe baza de deseuri plastice recuperate din oceane, precum plasele de pescuit, sau destinate reciclarii, precum si pe baza de deseuri de fibre textile si covoare vechi, care sunt regenerate", au adaugat reprezentantii grupului italian.

"Gratie unui proces de depolimerizare si de repolimerizare, firul Econyl poate fi reciclat la infinit, dar fara sa isi piarda niciodata calitatea", a subliniat casa milaneza, pentru care nailonul reprezinta o materie emblematica.

Prada precizeaza ca obiectivul grupului este acela ca toate articolele si accesoriile sale, care sunt fabricate in prezent din nailon clasic, sa fie obtinute din Econyl pana la sfarsitul anului 2021.

Luxul durabil este o tendinta in plin avant pe plan mondial in industria modei si mai multe case de lux, inclusiv compania stilistei Stella McCartney si brandul sportiv Adidas, folosesc deja nailon obtinut din plastic reciclat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.