Sommarøy, aflata din nordul Norvegiei, este locuita de 300 de persoane care vor sa o transforme in prima zona din lume fara fus orar.

"Este lumina constant, iar noi actionam in consecinta. In mijlocul noptii, care ar putea fi ora 02.00, poti vedea copii jucand fotbal, oameni vopsindu-si casele sau cosind iarba de pe peluze, iar adolescentii merg sa inoate", a spus Kjell Ove Hveding, localnic, citat de CNN, potrivit News.ro.

Pe aceasta insula de la nord de Cercul Arctic, soarele nu apune 69 de zile, de pe 18 mai pana pe 26 iulie. Noaptea polara dureaza din noiembrie pana in ianuarie, iar in acea perioada soarele nu este vazut deloc.

Insularii s-au intalnit intr-o sala din oras pentru a semna o petitie in vederea modificarii statutului insulei, iar in urma cu cateva zile Hveding s-a intalnit cu un membru al parlamentului norvegian pentru a-i inmana petitia si pentru a discuta provocarile legale pe care le presupune initiativa.

Localnicii si oficialii din turism vad in aceasta modificare un motiv ca numarul vizitatorilor sa creasca pe insula cunosucta si din filmul britanic "The Wicker Man" (1973).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.