Curtea Constitutionala din Ecuador (CEE) a precizat intr-un comunicat, miercuri, ca mariajul intre persoane de acelasi sex a fost aprobat de cinci dintre cei noua magistrati membri, intr-o sedinta cu usile inchise.

Cei patru judecatori care s-au opus au apreciat ca, pentru a recunoaste casatoria intre persoane de acelasi sex, este necesar ca mai intai ca aceasta sa fie legalizata prin reforme constitutionale, potrivit procedurilor prevazute de lege, prin intermediul Parlamentului, scrie News.ro.

"Aceasta hotarare are caracter constrangator, pentru ca hotararile Curtii Constitutionale se impun autoritatilor ecuadoriene", a declarat pentru AFP juristul Gustavo Medina.

"Hotararea Curtii Constitutionale este necesar sa se aplice in tara", a subliniat acest fost presedinte al Curtii Supreme si fost procuror general.

"Asta inseamna ca Ecuadorul este mai egalitar, ca este mai drept ca ieri, ca drepturile omului sunt aceleasi pentru toti, fara discriminare", a adaugat avocatul Christian Paula, de la Fundatia Pakta, care consiliaza aproximativ zece cupluri de acelasi sex ce doresc sa se casatoreasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.