O femeie de 21 de ani din Statele Unite a intrat in Cartea Recordurilor, devenind cea mai tanara persoana care a vizitat toate cele 196 state suverane ale lumii, relateaza miercuri UPI.

Lexie Alford a vizitat vineri baraca albastra situata in partea nord-coreeana in Zona Demilitarizata (DMZ) care separa Republica Coreea de Republica Populara Democrata Coreeana (RPDC), marcand astfel ultima tara din lista ei.

Ea a declarat ca nu a reusit sa gaseasca o cale sa treaca de interdictia SUA de calatorie in Coreea de Nord, insa regulile Guinness World Record au permis ca vizita in aceasta baraca albastra sa fie considerata drept intrare pe teritoriul nord-coreean, scrie Agerpres.


Lexie Alford a depasit astfel recordul detinut de britanicul James Asquith, care a vizitat toate tarile lumii pana la varsta de 24 de ani.

'Pentru Guinness, cea mai grea parte nu este calatoria pentru obtinerea recordului', a declarat Alford pentru ziarul The Union in 2018, cand mai avea 13 state de vizitat.

'Cea mai grea parte este sa dovedesc ca am fost in toate aceste locuri. Trebuie sa primesc declaratii semnate ale martorilor in fiecare tara in care ma duc si sa pun la dispozitie bilete de avion, stampile din pasaport, chitante de cazare, registre pentru fiecare tara pe care o vizitez', a declarat Lexie Alford.

Citeste si:
Volodimir Zelenski, vizită istorică în România. Se va întâlni cu...
Volodimir Zelenski, vizită...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.