Un caine sanatos din Statele Unite a fost eutanasiat si inmormantat alaturi de proprietara sa, conform instructiunilor lasate de aceasta in testament, relateaza joi The Independent.

Cainele din rasa Shih Tzu, pe nume Emma, a ajuns la un adapost de animale din Chesterfield, statul Virginia, la 8 martie, dupa moartea proprietarei sale.

Animalul a ramas in centru timp de doua saptamani, pana cand un executor testamentar a prezentat dorinta femeii potrivit careia cainele trebuia sa fie eutanasiat si ingropat impreuna cu ea.

Emma a fost dusa apoi la un cabinet veterinar unde a fost eutanasiata. Ea a fost incinerata, iar ramasitele au fost puse intr-o urna funerara asezata in sicriul femeii decedate.

Personalul adapostului de animale ar fi rugat autoritatile sa impiedice uciderea animalului, fara succes insa, scrie Agerpres.

Situatia ridica unele probleme de ordin juridic. In baza legislatiei statului Virginia, cainii sunt proprietare personala, iar eutanasierea unui animal de companie sanatos este legala.

Cu toate acestea, potrivit presedintelui Asociatiei Directorilor Funerari din Virginia, Larry Spiaggi, nu este legala ingroparea ramasitelor unui animal de companie alaturi de cele ale unei persoane. Exista unele exceptii de la aceasta lege, in cazul cimitirelor private. Nu este clar locul in care au fost ingropate Emma si proprietara sa, noteaza The Independent.

Utilizatorii din mediul online au reactionat cu indignare fata de eutanasierea si incinerarea cainelui.

Carrie Jones, manager la adapostul de animale din Chesterfield unde a fost gazduita Emma, si-a exprimat regretul fata de situatie. ''Le-am sugerat de mai multe ori ca ar putea preda cainele, pentru ca i-am fi putut gasi cu usurinta un camin'', a declarat ea pentru postul WWBT. ''In final, ei s-au intors la 22 martie si au luat cainele'', a adaugat Jones.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.