Dorina Rusu, membru al Consiliului National al Audiovizualului, a transmis ca aparitia lui Liviu Dragnea la emisiunea "Viata satului" de la TVR este cea mai grava sfidare a legii din partea televiziunii publice si ca va cere ca acest caz sa fie discutat cu prioritate de for.

Rusu a transmis intr-un comunicat remis News.ro: "Aparitia presedintelui PSD Liviu Dragnea, pentru a doua oara in aceasta campanie electorala, la emisiunea „Viata satului” de la TVR, este cea mai grava sfidare a legii din partea televiziunii publice. Dupa ce in „Viata satului” de duminica trecuta, prin prezenta in emisiune a lui Liviu Dragnea si a lui Petre Daea,TVR a facut campanie electorala pentru Partidul Social Democrat fara sa marcheze emisiunea ca atare si fara a asigura echidistanta si pluralismul de opinii, incalcand deliberat legislatia electorala, acum revine cu aceeasi incalcare, aratand ca pentru conducerea TVR nu conteaza legea, ci slugarcinia fata de seful partidului de la putere”.

Conducerea TVR si realizatorii emisiunii "iau legea in bataie de joc cand il invita pe Liviu Dragnea pentru a-si face campanie electorala intr-una din emisiunile cu cea mai mare audienta ale postului public. TVR face jocuri politice care o indeparteaza total de misiunea sa de a servi interesul public si o transforma in instrumentul PSD”.

Nu este prima data cand emsiunea „Viata satului” este folosita in campania electorala, a mai scris Dorina Rusu, „dar de aceasta data sfidarea legii depaseste orice limita. TVR a redevenit ceea ce era in 1990, cand slujea interesele FSN”.

"Am facut autosesizare si saptamana trecuta cu privire la aceasta incalcare, acum voi cere sa fie adusa in discutie cu prioritate pe ordinea de zi".

Rusu a precizat ca articolele incalcate din Decizia 308 privind regulile de desfasurare in audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare sunt:

Art. 11 - Emisiunile de promovare electorala vor fi identificate ca atare, in cazul posturilor de radio, si, respectiv, semnalate prin marcajul "promovare electorala", afisat in mod vizibil pe toata durata difuzarii, in cazul posturilor de televiziune.

Citeste si:
Ada Galeș a trăit experiența vieții sale în America Express. Ce...
Ada Galeș a trăit experiența...

Art. 12 - (1) In perioada campaniei electorale, candidatii si reprezentantii competitorilor electorali nu pot fi producatori, realizatori sau moderatori ai emisiunilor realizate de radiodifuzorii publici si privati. (2) Candidatii care detin functii publice pot avea interventii in direct sau inregistrate si in alte emisiuni decat cele prevazute la art. 7, strict in probleme legate de exercitarea functiei lor; in aceste situatii radiodifuzorii au obligatia sa ia masuri pentru asigurarea echidistantei si a pluralismului de opinii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.