Imediat dupa ce lumea intreaga s-a oprit pentru cateva minute pentru a afla vestea nasterii fiului ducilor de Sussex, au inceput sa apara intrebarile cu privire la titlul nobiliar pe care il va avea Archie Harrison Mountbatten-Windsor, relateaza online ziarul spaniol La Vanguardia

Intrebarea privind titlul nobiliar pe care il va purta fiul lui Meghan si al printului Harry a fost una dintre cele mai frecvente, alaturi de cea legata de numele sau, tinand cont de complicatul protocol al casei regale britanice.

Bebelusul lui Meghan si Harry nu este print, asemeni verisorilor sai mai mari, George, Charlotte si Louis.

Conform unui decret din anul 1917, din epoca domniei lui George al V-lea, titlul de print sau de printesa este rezervat fiilor regelui, nepotilor sai si primului nascut al printului de Wales, scrie Agerpres.

In principiu aceasta prevedere urma sa-i excluda pe Charlotte si Louis de la titlul de printesa sau print, dar in 2012, regina Elisabeta a II-a l-a extins tuturor copiilor printului William si ducesei de Cambridge.

Prin urmare, care va fi titlul primului nascut al ducilor de Sussex? Micutul mosteneste titlul de conte de Dumbarton, pe care l-a primit Harry la casatoria sa cu Meghan.

Trebuie avut in vedere si ca regina Elisabeta a II-a ar putea modifica din nou decretul pentru a-i oferi titlul de print celui mai mic dintre stranepotii sai, acordat si ultimilor doi nascuti ai ducilor de Cambridge.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.