Potrivit unui proiect semnat de guvernatorul republican Brian Kemp, avortul ar urma sa fie interzis din momentul in care medicii pot auzi bataile inimii fatului. Persoanele care fac avorturi dupa acest moment risca pedepse cu inchisoarea.

Textul reprezinta, in opinia criticilor sai, interzicerea de facto a avorturilor, odata ce inima poate fi auzita din a sasea saptamana de sarcina, cand numeroase femei nu sunt constiente de faptul ca sunt insarcinate.

Guvernatorul republican Brian Kemp a semnat textul, unul dintre cele mai restrictive din tara, in pofida unor amenintari cu boicotul ale unor staruri de la Hollywood, scrie Ziare.com.

Zeci de actori, printre care Ben Stiller, Alec Baldwin si Alyssa Milano, au anuntat intr-un e-mail ca nu vor mai putea sa munceasca "cu constiinta impacata" in Georgia, o destinatie populara pentru filmari, in cazul in care legea este promulgata.

Legea, care se inscrie intr-o ofensiva pe toate fronturile ale opozantilor avortului, vizeaza sa testeze limitele hotararii emblematice a Curtii Supreme a Statelor Unite "Roe versus Wade" care a recunoscut, in 1973, dreptul femeilor de a avorta atat timp cat fetusul nu este viabil.

Texte similare adoptate in Kentucky si Mississippi au fost blocate de tribunale si este probabil ca legea din Georgia sa aiba aceeasi soarta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.