Toate cele 13 persoane aflate la bordul unui avion privat prabusit in nordul Mexicului, dupa ce disparuse de pe ecranele radarelor, si-au pierdut viata in accident, au anuntat luni autoritatile mexicane, relateaza AFP si Reuters.

Epava avionului a fost reperata in urma unui survol aerian intr-o zona muntoasa greu accesibila, au comunicat autoritatile statului mexican Coahuila.

Avionul, un Bombardier Challenger 601, decolase de la Las Vegas, SUA, si se indrepta spre Monterrey, statul mexican Nuevo Leon, in momentul in care a disparut de pe radare, scrie Agerpres.

In primele imagini aeriene difuzate de media mexicane, se distinge un avion carbonizat si rupt in mai multe bucati, intr-o zona desertica.

Potrivit autoritatilor, la bord se aflau zece pasageri si trei membri ai echipajului, dar nu exista supravietuitori.

Victimele aveau toate nume hispanice si varste intre 19 si 57 de ani, conform unei liste a pasagerilor publicate in presa mexicana.

Potrivit site-ului cotidianului Diario de Yucatan, printre victime se afla omul de afaceri mexican Luis Octavio Reyes Dominguez, sotia acestuia si cei trei copii ai lor.

Intr-un comunicat, compania canadiana Bombardier a identificat avionul ca fiind un Challenger 601, precizand ca acesta a disparut la circa 150 mile nautice de orasul Monclova din nordul Mexicului. Bombardier a transmis condoleante si a precizat ca va colabora cu autoritatile de ancheta.

Televiziunea mexicana Televisa relatase ca un avion bimotor pierduse contactul cu controlorii de trafic duminica, in jurul orei locale 17:20 (22:20 GMT), in timp ce pilotul efectua o manevra de coborare pentru a evita o furtuna.

Potrivit presei locale, pasagerii se deplasasera la Las Vegas pentru a asista, sambata, la un meci de box intre mexicanul Saul 'El Canelo' Alvarez si americanul Daniel Jacobs.

Autoritatile considera ca vremea nefavorabila ar fi putut cauza accidentul.

'In ultimele patru zile, am avut furtuni, grindina si rafale de peste 60 km/ora', a comentat la postul Milenio Francisco Martinez, ministru adjunct al securitatii in statul Coahuila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.