Miliardarul japonez Yusaku Maezawa, un cunoscut antreprenor din industria modei, a anuntat ca doreste sa vanda la licitatie o parte dintre picturile sale valoroase, estimate la mai multe milioane de dolari, intrucat nu mai are bani, informeaza Reuters.

Yusaku Maezawa, fondatorul si CEO-ul platformei online de comert cu articole vestimentare Zozo, a declarat intr-un mesaj publicat sambata pe contul lui de Twitter ca intentioneaza sa vanda mai multe dintre operele sale de arta in cadrul unei licitatii ce va fi organizata de casa Sotheby's la New York pe 16 mai.

Magnatul nipon, un mare colectionar de arta, a atasat acelui mesaj online fotografii ce prezinta doua lucrari valoroase - o pictura de Ed Ruscha, estimata la un pret cuprins intre 2 milioane si 3 milioane de dolari, si o pictura florala realizata de Andy Warhol, estimata intre 1,5 milioane si 2 milioane de dolari.

Intrebat de un internaut daca licitatia va fi organizata pentru ca el a ramas fara bani, Yusaku Maezawa a raspuns duminica astfel: "Da, eu nu am niciodata bani, pentru ca ii cheltuiesc intotdeauna". Magnatul nipon si-a incheiat mesajul cu un emoji ce simbolizeaza un chip uman care rade.

Printre realizarile insolite din trecutul acestui miliardar japonez, care cauta de multe ori atentia companiilor mass-media, se afla achizitionarea cu 110 milioane de dolari a unei picturi realizate de Jean-Michel Basquiat si semnarea unui contract in virtutea caruia urmeaza sa devina primul pasager privat care va calatori in jurul Lunii la bordul unei capsule dezvoltate de SpaceX, compania spatiala creata de antreprenorul Elon Musk, scrie Agerpres.

Ambitiile afisate de Yusaku Maezawa au devenit mai temperate in ultima vreme, iar magnatul nipon a revenit abia recent pe Twitter dupa o serie de initiative comerciale mai putin inspirate, in urma carora valoarea actiunilor la bursa ale grupului Zozo a scazut cu peste 50%, slabind fluxul financiar al companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.