Militanti palestinieni din Gaza au tras un baraj de rachete spre orase si sate din Israel, care a raspuns cu lovituri aeriene, a anuntat armata israeliana, informeaza Reuters.

Militantii din Fasia Gaza au lansat circa 400 de rachete pe teritoriul Israelului, declansand represalii sub forma mai multor raiduri israeliene, in care au murit trei palestinieni, potrivit ultimului bilant, printre care si o fetita de 14 luni si mama ei insarcinata.

Lansarea rachetelor urmeaza dupa uciderea vineri intr-o lovitura aeriana israeliana a doi militanti din gruparea islamista Hamas la putere in Gaza. Armata israeliana a declarat ca lovitura aeriana a fost un raspuns la tiruri de arma trase din Gaza care au ranit doi dintre soldatii sai in apropierea granitei.

Alti doi palestinieni au fost ucisi vineri de fortele israeliene in timpul demonstratiilor saptamanale adesea violente de la
frontiera dintre Gaza si Israel.

Mediatori egipteni, insarcinati cu intermedierea unei incetari a focului dupa ce un atac cu racheta al Hamas asupra nordului orasului Tel Aviv in martie a provocat confruntari intense, depun eforturi pentru a preveni noi escaladari, scrie Agerpres.

Hamas a declarat intr-un comunicat joi ca seful sau din Gaza, Yeyha Al-Sinwar, s-a dus la Cairo pentru discutii legate de eforturile pentru a mentine calmul.

Aproximativ doua milioane de palestinieni traiesc in Gaza, a carei economie sufera de ani de blocade, precum si dupa taierea recenta a ajutoarelor externe. Somajul se situeaza la 52%, potrivit Bancii Mondiale.

Israelul declara ca blocada sa este necesara pentru a opri armele sa ajunga la Hamas, care a luptat in trei razboaie impotriva Israelului in ultimul deceniu.

Turcia acuza Israelul ca a lovit cladirea din Gaza in care isi are birourile agentia Anadolu

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat sambata ca fortele aeriene israeliene au tras asupra unei cladiri din Fasia Gaza in care isi are birourile agentia de stiri turca de stat Anadolu, adaugand ca atacurile au fost o crima impotriva umanitatii, relateaza Reuters.

Citeste si:
Israel anunță că eliberarea celor 50 de ostatici din Fâșia Gaza...
Israel anunță că eliberarea...

Aceasta escaladare, cea mai importanta de mai multe saptamani, intervine a doua zi dupa proteste neobisnuit de violente de-a lungul frontierei dintre Fasia Gaza si Israel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.