Parlamentul statului american Florida a adoptat miercuri o lege care le permite cadrelor didactice sa poarte o arma de foc in clasa, o masura extrem de controversata si a carei eficienta ramane de dovedit, relateaza AFP.

Obiectivul noii legi, care urmeaza sa fie promulgata fara ezitare de guvernatorul republican de Florida, Ron DeSantis, este de a evita un nou masacru in mediul scolar, dupa cel petrecut la un liceu din Parkland unde un fost elev a ucis 17 persoane la 14 februarie 2018, scrie Agerpres.

Textul a fost adoptat cu 65 de voturi pentru si 47 contra de Camera Reprezentantilor din Florida, dupa ce saptamana trecut a obtinut majoritatea in Senatul local.

Legea prevede ca profesorii se pot inarma pe baza de voluntariat, dupa ce absolva un curs de pregatire de 144 de ore in manuirea armelor de foc.

Opozantii acestei masuri sustin ca solutia la violentele comise cu arme de foc nu poate fi autorizarea unui numar si mai mare de arme.

Ei sunt ingrijorati de posibilitatea unor accidente printre profesorii aflati astfel in misiune politieneasca si care, in fata adevaratilor politisti, ar putea fi confundati cu un atacator periculos.

"Inarmarea profesorilor este reteta pentru o tragedie", a comentat reprezentanta democrata de Florida Val Demings, fosta sefa a politiei din Orlando. "Adevarata solutie este sa pazesti armele departe de accesul mainilor fatale", a adaugat ea.

Dupa masacrul de la Parkland, presedintele Donald Trump a propus inarmarea profesorilor din Statele Unite, dar a refuzat sa ia in considerare interzicerea pustilor semiautomate, un tip de arma foarte letal utilizat in ziua atacului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.