Activistii pentru drepturile animalelor au denuntat relele tratamente aplicate cailor si camilelor din preajma celor mai importante atractii din Egipt sustinand ca astfel de practici ''sperie turistii'', relateaza DPA.

Organizatia americana pentru drepturile animalelor PETA a anuntat ca cea mai recenta investigatie a sa a scos la iveala abuzurile la care sunt supusi caii si camilele, animalele fiind fortate sa transporte vizitatorii in conditii de vreme torida, fara acces la hrana, apa sau umbra.

''Vizitatorii care aleg sa calareasca astfel de animale sunt direct responsabili de durerea si de suferinta acestora'', a notat organizatia.

Totodata, animalele din piata Birqash, care furnizeaza camile pentru tururile turistice organizate in zona piramidelor din Giza, sunt batute cu bete, a mentionat PETA.

''Am efectuat mai multe vizite pentru a vedea modul in care camilele sunt torturate si batute cu bete de oameni din piata (Birqash)'', a declarat pentru DPA presedintele Societatii pentru Protectia Drepturilor Animalelor din Egipt, Amina Tharwat.

Caii sunt fortati uneori sa munceasca timp de 24 de ore in zona piramidelor si sunt la randul lor batuti, a precizat Tharwat.

Aceste actiuni ''sperie turistii'', a adaugat ea subliniind necesitatea inaspririi controalelor guvernamentale, scrie Agerpres.

In Egipt, industria turismului reprezinta o importanta sursa de venit si a avut de suferit dupa protestele de strada care au dus la demisia fostului presedinte Hosni Mubarak, in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.