Succesul serialului "Game of Thrones" a devenit o mana cereasca pentru turismul provinciei britanice, Irlanda de Nord, atragand zeci de mii de turisti din lumea intreaga, dornici sa viziteze aceasta locatie de filmare a popularului serial lansat in 2011, relateaza AFP.

Serialul, al carui al 8-lea si cel din urma sezon este difuzat din 14 aprilie in 186 de tari, a atras 120.000 de vizitatori in aceasta provincie din 2016, generand incasari de 30 de milioane de lire (35 de milioane de euro), potrivit biroului de turism.

Un turist din sase care vine in Irlanda de Nord vrea sa viziteze locurile de filmare ale celebrului serial, potrivit datelor biroului de turism.

Si alte locatii europene folosite la turnarea unor scene din 'Game of Thrones', precum defileul Almannagja, un desert de gheata si stanci din sudul Islandei, sau alte decoruri naturale din Croatia, Spania sau Malta au cunoscut un aflux de turisti care sunt fani ai serialului, informeaza Agerpres.

In Irlanda de Nord, pe drumul care serpuieste de-a lungul tarmului, o puzderie de autocare aduc turistii in locurile de parcare. "Saptamana trecuta am avut un autocar cu 24 de nationalitati diferite la bord", a precizat ghidul Patrick Rogan care asteapta la intrarea pesterii din Cushendun, locatia unei scene cruciale din serial.

"Au venit oameni tocmai din Patagonia, Noua Zeelanda, Japonia, Rusia, Coreea de Sud sau din tari europene... ceea ce inseamna mult", a subliniat Patrick Rogan.

Din 2012, agentia 'Stones and Thrones' propune excursii zilnice in imprejurimile capitalei Belfast, cu insotitori care au facut majoritatea figuratie in popularul serial.

Alte agentii ofera vizitatorilor si activitati sportive, precum lansarea toporului, tragerea cu arcul sau poze cu doi lupi care au aparut in serial.

"Game of Thrones" (Urzeala Tronurilor) a devenit astfel pentru Irlanda de Nord, ceea ce a reprezentat trilogia "Stapanul Inelelor" pentru Noua Zeelanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.