Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, s-a declarat "ingrozit" si "intristat" de seria de explozii produse in Sri Lanka duminica, de Pastele catolic, asigurand ca Uniunea Europeana este "gata sa-si aduca sprijinul", transmite AFP.

"Sincere condoleante familiilor victimelor, care se adunasera pentru a se ruga in pace sau venisera sa viziteze aceasta frumoasa tara", a adaugat Juncker intr-un mesaj difuzat pe reteaua Twitter, potrivit Agerpres.

Ministerul Apararii din tara insulara din Asia de sud a decretat duminica stare de asediu pentru 12 ore incepand de la ora locala 18.00 (12.30 GMT), dupa exploziile produse la trei biserici si trei hoteluri in cursul diminetii in zona capitalei Colombo, urmate de alte doua explozii la inceputul dupa-amiezii si soldate potrivit unui bilant inca provizoriu cu 158 de morti intre care 35 de straini, si sute de raniti.

Totodata, presedintia tarii a anuntat ca retelele sociale vor fi blocate temporar pentru a impiedica difuzarea de informatii "incorecte si false" legate de atentate.

Atacurile nu au fost revendicate, iar presedintele tarii, Maithripala Sirisena, a precizat ca armata si politia au lansat anchete pentru a-i descoperi pe cei responsabili, a transmis dpa, care evoca un bilant de 185 de morti.

Capul Bisericii catolice din Sri Lanka, cardinalul Malcolm Ranjith, a afirmat ca nu este clar daca atacurile au fost comise de un grup local sau international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.