Un turist american a fost prins in timp ce incerca sa fure metal de la liniile de cale ferata de la Auschwitz, a informat duminica agentia poloneza de presa PAP, citand politia.

Barbatul, in varsta de 37 de ani, a recunoscut ca incerca sa fure si a fost pus in libertate pana la proces, a declarat purtatorul de cuvant al politiei, citat de dpa.

Turistul a fost retinut dupa ce unii vizitatori ai fostului lagarul de concentrare nazist au observat comportamentul acestuia si au alertat personalul, scrie Agerpres.

Potrivit istoricilor, regimul nazist a ucis intre 1,1 milioane si 1,5 milioane de persoane in lagarul de la Auschwitz-Birkenau in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Majoritatea victimelor au fost evrei.

Trenurile aduceau victimele la lagar, dupa care acestea era separate, unele fiind trimise imediat la camerele de gazare, iar altele la munca fortata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.