Un snowboarder care s-a ratacit in timpul unui viscol a reusit sa supravietuiasca pana la sosirea echipelor de interventie tinandu-si in brate cainele pentru a se incalzi, relateaza luni Press Association.

Aflat la o altitudine de circa 1.067 de metri in Cairngorm din Highlands, barbatul a apelat serviciul de urgenta 999 sambata seara, la ora 17:45, dupa ce nu s-a mai putut orienta din cauza vremii nefavorabile.

Cand au ajuns la el, in jurul orei 20:00, salvamontistii de la Cairngorm Mountain Rescue Team (CMRT) l-au gasit tinandu-si in brate cainele, intr-un sac de dormit.

Salvamontistii i-au coborat de pe munte pe barbat si pe cainele sau, niciunul dintre ei neavand nevoie de tratament medical.

Willie Anderson, conducatorul echipei CMRT, a declarat ca barbatul era bine echipat insa ''vremea era nefavorabila, iar acesta, putin cam coplesit'' de situatie, scrie Agerpres.

''Ii era foarte frig, probabil ca se afla in primele stadii de hipotermie'', a indicat salvamontistul.

''Cainele l-a ajutat sa se incalzeasca'',
a precizat acesta.

''A fost bine ca am ajuns la el pentru ca ar fi fost intr-o stare foarte rea dimineata; batea un vant foarte rece, erau circa minus 20 de grade Celsius, si era viscol'',
a subliniat Anderson.

Saptamana trecuta, un caine a fost salvat dupa ce a ramas 48 de ore in zona Cairngorms. Echipajul unui elicopter al pazei de coasta din Inverness, aflat miercuri intr-o misiune de antrenament, a observat cainele, pe numele Ben, blocat intr-o rapa si l-a salvat, precizeaza Press Association.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.