Un porumbel voiajor antrenat in Belgia, vedeta a unui concurs de columbofilie, a fost vandut duminica cu peste 1,25 milioane de euro in cadrul unei licitatii on-line, devenind pasarea cea mai scumpa din lume din specia ei, relateaza luni AFP.

Site-ul specializat Pigeon Paradise (Pipa) a anuntat recordul mondial obtinut de Armando, un porumbel flamand de sex masculin apartinand crescatorului Verschoot Joel, unul dintre cei mai renumiti din tara.

"Nimeni nu se astepta ca pragul magic de 1 milion de euro sa fie depasit. Suma finala (a vanzarii) este de 1.252.000 milioane de euro", a declarat Pipa fara a preciza identitatea cumparatorului.

Potrivit agentiei de stiri Belga, este vorba despre un cetatean chinez, care "cu siguranta va folosi porumbelul in scop reproductiv, pentru a da nastere la noi campioni".

Interesul colectionarilor chinezi pentru porumbeii voiajori a aparut in urma cu cativa ani si a condus la o crestere a preturilor pentru acesti "campioni", a caror performanta consta in a se intoarce primul acasa, instinctiv, dupa ce a parcurs uneori distante de sute de kilometri, scrie Agerpres.

Cu radacini in Belgia, dar si in Olanda sau in nordul Frantei, traditia concursurilor de porumbei voiajori se afla in declin, insa interesul asiaticilor i-a acordat o noua sansa in unele regiuni.

Potrivit Pipa, cel mai scump porumbel din istoria vanzarilor pe internet a fost pana acum "New Bliksem", vandut cu 376.000 de euro in noiembrie anul trecut de proprietarul belgian Gaby Vandenabeele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.