Printii William si Harry au anuntat separarea familiilor lor la nivel de reprezentanti oficiali - un semnal clar ca ducii de Sussex doresc sa aiba propria lor viata mediatica, informeaza vineri Le Figaro.

"Regina a fost de acord cu crearea unei 'noi case regale' pentru ducele si ducesa de Sussex in urma casatoriei lor", se arata in comunicatul oficial publicat joi, adaugand ca Elisabeta a II-a a Marii Britanii le-a dat de asemenea permisiunea printului Harry si sotiei sale Meghan Markle sa-si mute "biroul" la Palatul Buckingham.

Ce inseamna acest lucru? Concret, printii William si Harry isi vor separa vietile "profesionale", cu doua echipe separate si, prin urmare, cu schimbari care vor interveni in formula acestora. Astfel, ducele si ducesa de Sussex au angajat un nou atasat de presa, Sara Latham (cu dubla nationalitate - americana si britanica), un fost consilier al lui Tony Blair, care a participat de asemenea la campania lui Hillary Clinton.

Anuntul survine dupa luni de speculatii in legatura cu viitorul printului Harry si al sotiei sale. Sosirea lui Meghan Markle in familia regala si lunile care au urmat nuntii regale au bulversat si au sporit activitatea staffului pe probleme de comunicare al Palatului Kensington, pana atunci dedicat printului William si viitoarei sale ascensiuni la tron. scrie Agerpres.

Pentru presa britanica, aceasta separare demonstreaza in mod clar determinarea tanarului cuplu americano-britanic de a-si construi propria identitate si de a vorbi despre chestiuni importante pentru ei.

In opinia jurnalistului Stéphane Bern, este vorba de asemenea despre crearea unei "mai bune organizari si distributii a sarcinilor". In ceea ce priveste zvonurile in legatura cu o eventuala disputa intre cei doi frati, jurnalistul considera ca exista "tendinta de a se exagera". "Sunt cu siguranta conceptii diferite si o rivalitate mediatica, insa nimic mai mult", a conchis el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.