Nord-coreenii isi aleg duminica un nou Parlament, procesul fiind o formalitate deoarece exista un singur invingator, potrivit AFP.

Formatiunea lui Kim Jong Un, Partidul muncitorilor de la putere, conduce cu mana de fier Republica Populara Democrata Coreeana (RPDC), numele oficial al tarii.

La fiecare cinci ani au loc alegeri legislative pentru desemnarea membrilor Adunarii Supreme a Poporului, Parlamentul nord-coreean, potrivit News.ro.

Conform unuia dintre sloganurile preferate de Phenian, "uniti in acelasi spirit", buletinele de vot nu contin decat un singur nume pe circumscriptie, aprobat in prealabil. Electorii voteaza cu "da" si "nu".

Portretele tatalui si bunicului celui mai puternic om din Phenian, Kim Jong II si Kim IISung, troneaza la loc de cinste in sectiile de votare.

In timpul ultimelor alegeri in 2014, rata de participare a crescut la 99,97%, potrivit agentiei oficiale KCNA. Doar cei care se aflau in strainatate sau "munceau pe mare" nu au luat parte la scrutin. Candidatii au obtinut 100% din voturile din circumscriptia lor, un rezultat neegalat nicaieri in lume.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.