Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, a declarat sambata, la Satu Mare, ca in cazul in care Curtea Constitutionala va avea observatii la legea bugetului, aceasta isi va relua parcursul in Parlament, ceea ce va duce la o intarziere de circa doua luni pana la intrarea in vigoare a legii.

"Nu exista elemente de neconstitutionalitate pe buget, Curtea Constitutionala nu prea se poate pronunta pe aspecte care tin de buget. In conditiile in care Curtea Constitutionala va veni cu anumite lucruri care ar trebui corectate, bineinteles ca acest buget va relua pasii. Va reintra in comisii, va reintra in Parlament, lucru care ne poate aduce inca doua luni de zile, o luna si jumatate, ca si termen", a declarat Les, intr-o conferinta de presa sustinuta la organizatia PSD Satu Mare, potrivit Agerpres.

El a aratat ca in fiecare an opozitia acuza ca bugetul este unul nerealist, dar de fiecare data indicatorii sunt atinsi.

"Din 2017 incepand opozitia spune acelasi lucru in fiecare an: este un buget nerealist, nu reusiti sa va incadrati in deficit si asa mai departe, nu reusiti sa faceti investitiile pe care vi le-ati propus, nu puteti, nu puteti... Exact asta se intampla de trei ani. Bugetul este crescut si in acest an si sunt cifre nu luate de la sediul PSD, ci sunt luati indicatorii de la institutii specializate. La Ministerul Apararii Nationale vorbim strict de 2%. Am avut 18,5 miliarde in 2018 ca si suma, anul acesta avem 20,5. Deci 2 miliarde in plus la buget. Asta inseamna un buget care a crescut, care functioneaza si care poate sa suporte toate masurile pe care noi le-am luat conform programului de guvernare. Tare imi este ca la sfarsitul acestui an si la inceputul anului viitor vom avea exact aceeasi batalie, probabil putin mai redusa pentru ca va fi trecuta campania prezidentiala care vad ca este mult mai importanta decat tot ceea ce se intampla in tara aceasta la acest moment", a afirmat Les.

Ministrul Apararii a sustinut ca presedintele Klaus Iohannis a atacat bugetul doar din motive electorale

"Ajungi ca presedintele sa atace bugetul Romaniei, in conditiile in care PNL se bate cu pumnul in piept ca a corectat atatea nedreptati. Este destul de grav unde am ajuns atunci cand discutam de lucruri extrem de importante si de serioase pe chestiuni care tin de macroeconomie. (...) Ne asumam 2% din PIB mai departe, este al treilea an consecutiv pentru Aparare, si cu toate astea atacam bugetul. Mergem si ne laudam peste tot, si ma refer in special la presedintele Romaniei, se lauda peste tot ca avem 2% din PIB si respectam angajamentul pe care l-am facut aliatilor nostri, dar atacam bugetul si suntem in situatii extrem de complicate, doar de dragul unei campanii electorale, un lucru care ar trebui totusi facut la un nivel normal si la un nivel care sa permita totusi institutiilor statului sa lucreze. Inteleg democratia, dar cred ca am ajuns un pic prea departe la astfel de lucruri", a adaugat ministrul Gabriel Les.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.