Autoritatile de mediu din Rusia au trimis un grup de specialisti catre o regiune izolata din zona arctica pentru a seda si inlatura zeci de ursi polari care au invadat o comunitate de 3.000 de locuitori.

"Nu s-a mai intamplat niciodata asa ceva. Unii locuitori au fost pur si simplu fugariti de ursii polari", spune Zhigansha Musin, directorul administratiei locale, potrivit Mediafax.

Rusia considera ursii polari drept "specie pe cale de disparitie", iar impuscarea lor este interzisa prin lege. Insa, autoritatile spun ca daca eforturile de inlaturare a ursilor vor esua, va fi nevoie de o sacrificare selectiva a animalelor pentru a proteja comunitatea locala.

Unele filmari arata cum ursii polari cauta de mancare la groapa de gunoi din zona si intra intr-un bloc de apartamente. Toate incercarile de a speria ursii cu masini sau caini au esuat, relateaza agentia de stiri Tass.

Alexander Minayev, directorul adjunct spune ca oamenii sunt speriati si le este teama sa iasa din locuinte. Parintii nu isi mai trimit copiii la scoala si la gradinita, iar autoritatile au declarat stare de urgenta in regiunea afectata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.