O conducta de carburant sparta a explodat vineri noaptea in centrul Mexicului; au fost arsi zeci de oameni care incercau sa umple recipiente, iar informatiile preliminare preluate de Reuters mentioneaza 20 de morti si peste 50 de raniti.

Bilantul provizoriu a fost confirmat de guvernatorul statului mexican Hidalgo, Omar Fayad, potrivit Agerpres.

Intr-o transmisie TV din Tlahuelipan, in apropierea rafinariei Tula, la nord de Ciudad de Mexico, se vad flacarile si se aud strigatele de ajutor. Presedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a cerut printr-un mesaj pe Twitter "intregului guvern" sa se implice in interventia la fata locului.

Anterior, in cursul zilei, in imagini se vedea conducta sparta si oamenii care se indreptau spre locul avariei cu diverse recipiente.

Presedintele mexican a lansat o o campanie impotriva furturilor de carburant, care au provocat anul trecut - potrivit estimarilor guvernului - pagube de peste trei miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.