Cinci romani, cu varste cuprinse intre 15 si 29 de ani, au fost batuti si fortati sa isi paraseasca locuinta de langa Belfast, Irlanda de Nord.

Vecinii care au observat atacul au declarat ca mai multi agresori, ce purtau cagula si erau inarmati cu bate de baseball, au patruns in casa locuita de romani spargand mai multe ferestre si au devastat interiorul locuintei.

"Casa era distrusa, toaleta era avariata, era sange peste tot, cioburi peste tot. Adolescentii erau sus, in camera din spate, erau foarte inspaimantati. A fost o scena oribila. Suntem in 2019 si te gandesti ca am depasit astfel de lucruri in tara noastra", a povestit un martor, potrivit Digi24.

Potrivit unui consilier local, incidentul a fost unul izolat.

"Marea majoritate a oamenilor de aici conlocuiesc pasnic cu oameni de toate nationalitatile si trebuie sa spunem ca asa stau lucrurile", a spus acesta.

Cu toate acestea, si luna trecuta o familie de romani din Belfast a scapat cu viata ca prin urechile acului, cand cineva a dat foc casei in care erau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.