Drama muzicala ''A Star Is Born" si pelicula regizorului mexican Alfonso Cuarón "Roma" sunt cotate cu cele mai mari sanse la editia din 2019 a Globurilor de Aur, care inaugureaza sezonul premiilor de la Hollywood si anticipeaza mult ravnitele premii Oscar, asteptate la sfarsitul lunii februarie, informeaza AFP.

Cea de-a 76-a gala de decernare a Globurilor de Aur va avea loc duminica, 6 ianuarie, la hotelul Hilton din Beverly Hills, incepand de la ora locala 17.00 (01.00 GMT), si va fi prezentata de actorii Sandra Oh (''Grey's Anatomy'', ''Killing Eve'') si Andy Samberg.

Pronosticurile pentru aceste premii sunt insa delicate, in conditiile in care, spre deosebire de ceremonia de acordare a Oscarurilor sau de alte astfel de competitii, nu profesionistii din industria filmului sunt cei care voteaza, ci cei aproximativ 100 de membri ai Asociatiei Presei Straine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA).

"Globurile de Aur sunt renumite pentru imprevizibilitatea lor si tocmai aceasta le face atat de distractive. In acest an insa, toate nominalizarile la cele mai importante categorii au merite extraordinare, asadar se poate intampla orice", a declarat pentru AFP Paul Dergarabedian, analist pentru societatea de specialitate comScore.

Chiar daca pelicula ''Vice'', un film biografic in care Christian Bale interpreteaza rolul politicianului american Dick Cheney, a primit cele mai multe nominalizari - sase - la Globurile de Aur 2019, in ultima luna, majoritatea expertilor de la Hollywood pariaza pe ''A Star Is Born", pe care il coteaza cu cele mai multe sanse la trofeele acordate la editia din acest an.

''A Star is Born'' este cel de-al treilea remake al filmului original din 1937, iar versiunea realizata in 1976 a fost deja premiata la Globurile de Aur. Filmul spune povestea muzicianului de country Jackson Maine, interpretat de Cooper, care se indragosteste de o tanara cantareata, Ally, jucata de Lady Gaga. In timp ce Jackson se lupta cu dependenta de droguri si cu problemele de sanatate, Ally se lanseaza in cariera de cantareata.


Pelicula marcheaza atat debutul regizoral al lui Cooper cat si primul film in care actorul isi demonstreaza abilitatile vocale, talentul de compozitor si de muzician.
Citeste si:
Globurile de Aur 2023. Cine sunt marii câștigători ai ediției din...
Globurile de Aur 2023. Cine...

Nominalizat la categoria "cel mai bun actor intr-o drama", Bradley Cooper se afla intr-o competitie stransa cu Rami Malek, care s-a remarcat in special datorita interpretarii rolului lui Freddie Mercury, solistul trupei Queen, in ''Bohemian Rhapsody''.

Chiar daca prudenta se mentine, Globul de Aur pentru cel mai bun film strain ar trebui sa mearga la "Roma" al mexicanului Alfonso Cuarón (premiat cu Oscar pentru ''Gravity'' in 2014), care concureaza si la categoria ''cel mai bun regizor''.

"Cuarón beneficiaza de o avalansa de critici elogioase pentru 'Roma' si, daca ar fi sa numim un favorit pentru aceasta editie a Globurilor, acesta este", a estimat Dergarabedian.


La categoria "cel mai bun regizor", mexicanul va concura cu veteranul Spike Lee (''BlacKkKlansman''), dar si cu Peter Farrelly (''Green Book''), Adam McKay (''Vice'') si Bradley Cooper, insa si pe site-ul specializat GoldDerby, si la casele de pariuri, Cuarón il intrece pe Bradley Cooper in ceea ce priveste pronosticurile.
Citeste si:
Lady Gaga, acuzata ca ar fi plagiat piesa "Shallow", inclusa pe...
Lady Gaga, acuzata ca ar fi...

La categoria "cel mai bun actor intr-o comedie/musical", interpretarea lui Christian Bale, de nerecunoscut in rolul lui Dick Cheney, ii poate aduce acestuia un trofeu la Globurile de Aur.

Insa la categoria "cea mai buna comedie/musical", ''Vice'', care a divizat profund critica, va avea de infruntat concurenti cu greutate, precum pelicula ''Green Book'', cu prestigiosul tandem Viggo Mortensen si Mahershala Ali, "The Favourite", cu trio-ul de actrite Olivia Colman, Rachel Weisz si Emma Stone, si mult asteptatul "Mary Poppins Returns".


Emily Blunt, care preia rolul dadacei cu puteri magice, la 54 de ani dupa Julie Andrews, se va afla in competitie cu Olivia Colman la categoria "cea mai buna actrita intr-o comedie/musical". La aceasi categorie, dedicata actorilor, duelul final se va da probabil intre Christian Bale si Mortensen, noteaza AFP.
Citeste si:
Bucureștiul are mai puțini salariați față de finalul anului 2019
Bucureștiul are mai puțini...

Decernate pentru prima data in 1944, Globurile de Aur recompenseaza atat cele mai bune interpretari si productii din industria cinematografica, cat si cele mai apreciate productii pentru televiziune - din ce in ce mai populare si, prin urmare, din ce in ce mai creative si mai profitabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.