Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Bulgaria ca, in conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie si Hidrologie local, in perioada 4-5 ianuarie 2019, 15 regiuni vor fi afectate de caderi insemnate de precipitatii sub forma de ninsoare, insotite de vant puternic.

Astfel, au fost emise:
Cod portocaliu de vant puternic in regiunea Sliven, in care vantul va sufla dinspre nord-nord-est in rafale de pana la 30 m/s;

Cod portocaliu de precipitatii sub forma de ninsoare, insotite de vant puternic, in regiunea Burgas; vantul va sufla in rafale de pana la 30 m/s viscolind stratul de zapada, fapt ce va determina aparitia troienelor. Stratul de zapada va avea grosimea prognozata de 10-15 cm;

Cod galben de ninsoare, cu vant puternic, in regiunile: Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smolian, Haskovo, Kardjali si Yambol. Vantul va sufla in rafale de pana la 20-25 m/s viscolind zapada, fapt ce va determina aparitia troienelor de zapada. Stratul de zapada va atinge grosimea de 10-15 cm;

Cod galben pentru vant puternic in regiunile: Dobrici si Varna, unde vantul va sufla dinspre nord-nord-est in rafale de pana la 20-25 m/s;

Cod galben de precipitatii sub forma de ninsoare in regiunile: Montana, Vrata, Loveci si Gabrovo. Stratul de zapada va atinge grosimea de 10 cm.

Exista posibilitatea ca unele drumuri sa fie inchise

Se recomanda ca soferii sa conduca preventiv, cu viteza adecvata si sa aiba autovehiculele echipate pentru circulatia pe drumurile publice in conditii de iarna, sa respecte strict semnalizarea rutiera temporara si indicatiile/semnele organelor de control aflate la fata locului. Este posibil ca unele categorii de drumuri sa fie inchise circulatiei rutiere din cauza formarii troienelor de zapada sau a vizibilitatii reduse, in conditii de viscol puternic, se arata intr-un comunicat al MAE.

Se pot obtine informatii despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informatii despre starea actuala a drumurilor de pe aplicatia gratuita LIMA (n.a.- deocamdata doar in limba bulgara) www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agentiei ”Infrastructura Rutiera” – www.api.bg si non-stop de la numarul local de telefon 070013020.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Sofia: +35929712858 si +35929733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Bulgaria: +359879440758.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.