Comisia Europeana (CE) a aparat joi practica presedintelui acesteia, Jean-Claude Juncker, de a folosi avioane private si a amintit politica sa de a permite consultarea tuturor cheltuielilor efectuate de seful executivului comunitar, transmite agentia EFE.

Un purtator de cuvant al CE a explicat pentru aceasta agentie de presa ca Juncker s-a vazut obligat sa foloseasca avioane private in deplasarile sale oficiale, atunci cand ''nu exista curse de linie adecvate sau pentru garantarea securitatii''.

Reactia survine dupa ce cotidianul britanic Daily Mail a scris ca Juncker a folosit avioane private in 21 din ultimele 43 de zboruri efectuate, printre care si o deplasare de o singura noapte in Tunisia impreuna cu 13 membri ai echipei sale si care a costat 36.000 de euro, scrie Agerpres.

''Politica noastra de deplasari, la fel ca restul cheltuielilor, are in vedere sa fie cat mai eficienta si cu costuri cat mai mici posibil'', a mai afirmat purtatorul de cuvant, adaugand ca executivul comunitar ''este una dintre administratiile publice cele mai transparente''.

Acelasi purtator de cuvant a tinut sa mai sublinieze ca Juncker, spre deosebire de sefii de stat sau de guvern din statele UE, nu are propriul sau avion alocat deplasarilor oficiale, astfel ca foloseste zborurile comerciale sau inchiriaza ''taxi aerian''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.