Statul insular Samoa din Oceanul Pacific, care, in urma cu sapte ani, a trecut la un alt fus orar, este prima tara de pe glob care a pasit in 2019, potrivit dpa.

Focurile de artificii pentru intampinarea noului an au iluminat Apia, capitala statului Samoa, spre bucuria localnicilor si turistilor care si-au programat vizita astfel incat sa fie primii care marcheaza trecerea in 2019.

Petrecaretii din Samoa au posibilitatea de a celebra Revelionul de doua ori: dupa ce ciocnesc o cupa de sampanie la miezul noptii in tara lor, pot lua avionul spre Samoa de Est, aflata la o distanta de 164 de kilometri, unde sarbatoresc a doua oara intrarea in noul an, scrie Agerpres.

Autoritatile de la Apia au decis in 2011 sa treaca din partea de est a liniei internationale de schimbare a datei, in partea de vest, devenind astfel prima tara care primeste noul an, in timp ce insula vecina Samoa de Est, a ramas in partea de est a liniei internationale de schimbare a datei si este ultimul teritoriu care intra in noul an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.