Michelle Obama a devenit cea mai admirata femeie in Statele Unite si a intrerupt cei 17 ani de "domnie" ai lui Hillary Clinton in acest clasament anual, potrivit unui sondaj publicat joi de compania Gallup, informeaza AFP.

In clasamentul echivalent masculin, Barack Obama a ramas pentru al 11-lea an consecutiv barbatul cel mai admirat de catre compatriotii lui. Presedintele Donald Trump se afla pentru al patrulea an pe pozitia a doua.

Sondajul este realizat de compania Gallup in fiecare an incepand din 1946, cu exceptia anului 1976. Pentru sondajul din 2018, un numar de 1.025 de americani au fost consultati in perioada 3 - 12 decembrie, scrie Agerpres.

Michelle Obama, care se afla in prezent intr-un turneu mondial de promovare a volumului ei de memorii, lansat in noiembrie, a primit 15% din totalul voturilor. Ea a devansat-o pe prezentatoarea TV americana Oprah Winfrey (5%), clasata pe locul al doilea. Hillary Clinton si actuala prima doamna a Statelor Unite, Melania Trump, impart pozitia a treia cu 4% din voturi.

Hillary Clinton s-a clasat pe primul loc al acestui clasament de 22 de ori - inclusiv in ultimii 17 ani consecutivi.

In ceea ce priveste sectiunea masculina a sondajului din acest an, Barack Obama a obtinut 19% din voturi, devansandu-l pe Donald Trump (13%) si, ex aequo, pe fostul presedinte George W. Bush si papa Francisc, care au obtinut fiecare 2% din totalul voturilor exprimate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.