Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a produs sambata in largul insulei Mindanao, din sudul Filipine, a anuntat Institutul geologic american (USGS), alerta de avertizare privind posibile tsunami fiind retrasa dupa circa doua ore, relateaza AFP si Reuters.

Nu au fost raportate persoane ranite sau pagube in urma cutremurului.

Seismul s-a produs la sud-vest de orasul Davao, la 59 km adancime, potrivit USGS, care a estimat initial magnitudinea seismului la 7,2.

Centrul de alerta pentru tsunami din Pacific a anuntat initial ca "valuri periculoase" de tsunami sunt "posibile" pe o raza de 300 de kilometri de epicentrul seismului, de-a lungul coastelor Filipinelor, Indoneziei si statului insular din Oceanul Pacific, Palau.

La aproximativ doua ore de la producerea cutremurului, centrul a anuntat ca avertizarea pentru tsunami nu mai este in vigoare, scrie Agerpres.

Ce spun localnicii despre cutremurul din Filipine

Locuitorii din sudul Filipinelor au spus ca seismul a durat circa un minut, oamenii au iesit in graba din cladiri, dar nu s-au produs pagube insemnate.

"Ma aflam la receptie si am vazut lustra leganandu-se", a relatat telefonic pentru Reuters Jonna Ramos, care lucreaza la Anchor Hotel din General Santos, adaugand ca toate persoanele cazate in hotel au iesit din cladire, dar s-au intors in scurt timp.

Presa din Indonezia a relatat, de asemenea, ca nu s-au produs pagube.

Filipine si Indonezia sunt situate pe Inelul de Foc al Pacificului, un lant de vulcani in forma de potcoava, care margineste Oceanul Pacific.

Indonezia a fost lovita de doua tsunami devastatoare anul acesta, primul in septembrie, dupa un seism de 7,5 pe coasta de vest a insulei Sulawesi, cand au murit peste 2.000 de persoane, cel de-al doilea s-a produs in urma cu o saptamana, sambata seara, cand o portiune dintr-o insula vulcanica s-a prabusit in stramtoarea Sunda, situata intre Java si Sumatra, generand valuri tsunami care au ucis peste 400 de persoane.

Citeste si:
Cinci cutremure în România, în doar două ore. Ce magnitudini au...
Cinci cutremure în România,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.