Cel putin cinci persoane au fost ucise si alte 21 au fost ranite marti, cand un autobuz ai carui pasageri fusesera luati ostatici de un barbat inarmat cu un cutit a intrat in pietoni in sud-estul Chinei, au anuntat mass-media oficiale, informeaza AFP si dpa.

Suspectul a fost retinut de politie si cazul este in curs de investigare, potrivit postului public de televiziune CGTN si West Fujian News.

Nu este deocamdata clar cati dintre oamenii ucisi si raniti se aflau in autobuz si cati pe trecerea de pietoni, scrie Agerpres.

Drama a avut loc la orele 15:20 (07:20 GNT) in orasul Longyan, in provincia Fujian din sud-vestul Chinei, a precizat cotidianul local Minxi Ribao. Un politist se numara printre persoanele decedate. Motivele atacului nu au fost precizate.

Imagini video difuzate de site-urile mass-media Caixin si Global Times arata un autobuz gol oprit in mijlocul unei strazi, cu partea din fata lovita. Mai multe trupuri neinsufletite se afla intinse pe jos in jurul autobuzului, in timp ce politisti il imobilizeaza, sub privirile curiosilor, pe barbatul suspect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.